Työvoimapula on yleistynyt muun muassa toimisto- ja laitossiivoojien ammateissa.

TE-toimistojen arvion mukaan työvoimapulasta kärsii enää 52 ammattia, kun keväällä pula-ammatteja oli 54. Vuotta aiemmin pula-ammatteja oli 48. Tiedot löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön 27.9.2019 julkaisemasta Ammattibarometrista, joka perustuu TE-toimistojen arvioihin elo-syyskuulta 2019.

Suurta pulaa osaavasta työvoimasta on laajalti sosiaalityön erityisasiantuntijoiden, lastentarhanopettajien, toimisto- ja laitossiivoojien sekä puheterapeuttien ammateissa. Aiemmin pulaa on ollut yleisesti puheterapeuteista ja siivoojista.

Terveys- ja sosiaalialan ammattien osuus pula-ammattien top-15 listalla on kasvussa. Pula-ammattien kärjestä ovat poistuneet rakennusalan ja teollisuuden ammatit.

TE-toimistot arvioivat rekrytointitarpeiden kasvavan lähitulevaisuudessa edelleen muun muassa siivoojien, kotiapulaisten, lähihoitajien, sovellussuunnittelijoiden ja lastentarhanopettajien ammateissa.

Tutustu Ammattibarometriin

Suodattamalla tuloksia näet arviot myös seutukuntatasolla. Voit hakea arvioita esimerkiksi näillä ammateilla ja suodattaa tuloksia haluamasi alueen mukaan:

9111 – Kotiapulaiset ja siivoojat
9112 – Toimisto- ja laitossiivoojat ym.
5153 – Kiinteistöhuollon työntekijät
3334 – Kiinteistönvälittäjät ja isännöitsijät

Top 15 -sivulta näet yleisimmät työvoimapula- ja työvoiman ylitarjonta-ammatit tarkastelualueittain. Esimerkiksi Uudenmaan ELY-keskuksen alueella toimisto- ja laitossiivoojat ovat kolmantena työvoimapulasta kärsivien ammattien listalla.

Seuraava Ammattibarometri julkaistaan keväällä 2020.

TEM:n tiedote 27.9.2019