ISS:n ensimmäinen insinööriohjelma on käynnistymässä. Talotekniikan insinööriksi lähtee opiskelemaan 30 kiinteistön ylläpidon ammattilaista. Insinööriohjelma tarjoaa urapolun vaativampiin tehtäviin talon sisällä. Se myös varmistaa, että yrityksestä löytyy tulevaisuudessakin riittävästi arvokasta osaamista.

Vaikka kiinteistöhuolto on suurelta osin asiakaspalvelutyötä, se on myös yksi niistä toimialoista, joissa teknologian merkitys kasvaa nopeasti. Työmenetelmät teknistyvät, ja kiinteistöistä kerätään koko ajan enemmän dataa, joka tuo hyötyä kiinteistöjen johtamiseen ja palveluiden tuottamiseen.

– Asiakkaille tarjottavat kiinteistön ylläpitopalvelut edellyttävät jatkossa yhä perusteellisempaa teknologiaosaamista. Ala on siirtymässä kohti kokonaisvaltaisempaa kumppanuutta, jossa valittu kumppani tuottaa kiinteistöjen elinkaareen liittyviä palveluja yhä kattavammin. Siksi olemme käynnistäneet ohjelman, jossa ISS:n omista kiinteistöpalvelualan osaajista koulutetaan talotekniikan insinöörejä, kertoo koulutuspäällikkö Elli Velling.

ISS:n koulutuskumppanina on Metropolia Ammattikorkeakoulu, joka vastaa talotekniikan insinööriopintojen toteutuksesta.

Lue uutinen kokonaisuudessaan ISS:n verkkosivuilta

Uutista täydennetty 22.1.2019: Insinööriopintojen alkutaipaleella