Toimisto tutuksi -juttusarja esittelee Kiinteistötyönantajien toimiston henkilökuntaa ja yhdistyksessä tehtävää työtä. Seuraavaksi vuorossa on jäsenvastaava Jutta Motsakov.

Jäsenvastaava Jutta Motsakovin tehtäviin kuuluu jäsenyritysten jäsenyysprosessin eri vaiheet ja jäsenyyden kokonaishallinta sekä erilaiset hallinnolliset tukitoiminnot yhdistyksessä.

-Vastuullani toimistollamme on jäsenyysprosessi eli jäsenhakemusten, vuositietokyselyn ja jäsenmaksujen hallinta. Lisäksi hoidan muun muassa tapahtumajärjestelyjä, jäsenviestintää, verkkosivujen päivitystä ja taloushallintoa.

Suuri osa jäsenyysprosessin vaiheista työstetään D365- ympäristössä olevassa EK:n sidosryhmä- ja jäsenrekisterissä. Jutta osallistuu aktiivisesti EK:n koollekutsumien jäsenrekisterin kehitys-ja projektiryhmien työhön.  Noin 300 liittoyhteisön asiantuntijaa eri jäsenliitoista käyttää päivittäin työssään samaa isoa jäsenrekisterialustaa ja sen kehittämisessä Jutta on ollut alusta asti mukana KITAn edustajana.

-Ensimmäiset vaatimusmäärittelyt tehtiin jo 2016 ja vuonna 2018 Dynamics otettiin käyttöön. Teen tiiviisti yhteistyötä muiden liittojen asiantuntijoiden ja EK:n järjestelmäkehityksestä vastaavien toimittajien kanssa parantaaksemme järjestelmän toimintoja käyttäjäystävällisemmiksi. Kehitystyö on usein pitkäjänteistä, mutta onnistuneet välietapit ja lyhyemmät käytettävyysprojektit motivoivat.

Työssään Jutta kertoo pitävänsä D365 projektin tuomasta ideoinnista ja palvelumuotoiluajattelusta. Asiakaspalvelu on paljolti siirtynyt digitaalisille alustoille ja on tärkeää tehdä esimerkiksi asiointiportaaleista asiakkaalle helppokäyttöisempiä.

-On palkitsevaa työskennellä kehitystiimeissä, jossa on monenlaisia osaajia ja erilaisia näkökulmia. Korona-aikana ideapajatyöskentely kyllä kärsii ja odotankin, että pääsen kollegoiden kanssa saman neukkaripöydän ääreen.

Etätyöskentely on tosin tuonut myös paljon uusia hyviäkin työskentelytapoja. Teamsin kanavat, sähköiset allekirjoitukset ja etäpalaverit ovat nyt kaikille tuttuja ja moni asia on tehostunut.

-Silti sosiaalisena ihmisenä kaipaan aitoja vuorovaikutustilanteita, kahvihetkiä työkavereiden kanssa ja livetapahtumia.

Jäsenvastaavan työ on vaihtelevaa ja Jutta kertookin, että harvemmin päivät ovat samanlaisia. Alkuvuosi on usein hektistä vuositietokyselyn aikaa ja loppuvuodesta on erilaisia KIRA-alan yhteisiä tapahtumia ja oman yhdistyksen vuosittainen sääntömääräinen kokous. Järjestelmäkehitystä, jäsenviestintää ja verkkosivujen sisältöä tehdään tasaisesti läpi vuoden.

Ensi syksynä on tarkoitus järjestää vuosikokous seminaareineen ja iltajuhlineen Kuopiossa ja Jutta vastaa sen tapahtumajärjestelyistä.

-Tapahtumissa on aina paljon ns. näkymätöntä työtä ja monta palloa ilmassa yhtä aikaa, mutta pidän tapahtumajärjestelyjen tuomasta endorfiiniryöpystä. Parasta näissä tapahtumissa on mielenkiintoisten vierailijoiden lisäksi ensisijaisesti se, että saamme tavata jäsenyritystemme edustajia.

Vapaa-aikana (normioloissa) Jutta lomailee ulkomailla, käy taidemuseoissa ja viettää aikaa ystävien kanssa. Nyt korona-aikana maalaaminen, meditointi ja viherkasvit ovat kompensoineet kaukokaipuuta.