Kiinteistöpalveluala on jälleen palvelualojen suurimpia kesätyön tarjoajia yhdessä kaupan alan kanssa.

Tulevana kesänä kiinteistöpalveluyritykset tarjoavat kesätöitä noin 6 000 nuorelle. Kesätyöpaikkojen määrä alalla on taantumasta huolimatta kasvanut tasaisesti viimeisten viiden vuoden aikana.

Kiinteistöpalveluyritykset ovat monelle nuorelle ovi ensimmäiseen kesätyöpaikkaan. Ala tarjoaa paitsi mielekkäitä, merkityksellisiä ja hyvin suunniteltuja kesätöitä myös ponnahduslaudan työmarkkinoille. Monet työnantajat arvostavat kokemusta alan töistä.

– Kesätyö kiinteistöpalveluiden parissa tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan kehittyvään alaan ja saada erinomaista työkokemusta, toteaa Kiinteistötyönantajat ry:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Tiia Brax.

Kesätyöhaku on parhaillaan käynnissä, ja töitä on tarjolla ympäri Suomea erityisesti siivouksessa ja kiinteistöhuollossa. Töihin voi sisältyä esimerkiksi nurmikon leikkuuta, pihatöitä ja avustavia huoltotöitä. Kaikki kesätyöntekijät perehdytetään töihinsä.

Braxin mukaan nyt kannattaakin olla aktiivinen.

– Vaikka paikka ei heti ensiyrittämällä irtoaisikaan, ei kannata lannistua, sillä joskus paikkoja on tarjolla aina toukokuulle saakka, Brax vinkkaa.

Siistii hommaa -kampanja tutustuttaa ammatinvalintaikäiset kiinteistöpalvelualaan

Tutkimusten mukaan nuoret eivät tunne kiinteistöpalvelualaa ja sen tarjoamia uramahdollisuuksia sekä monipuolisia työtehtäviä. Ala on kuitenkin merkittävä ja vakaa työllistäjä nyt ja tulevaisuudessa. Niin kauan kuin on taloja, on töitä.

Kiinteistöpalveluiden parissa työskentelee Suomessa yli 100 000 henkilöä, ja ala kasvaa koko ajan. Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi kiinteistönhoitajina, toimitilahuoltajina, palveluesimiehinä, vartijoina ja aulapalveluvastaavina mahdollistaen meille jokaiselle toimivan arjen. Nykyisiä ammattilaisia jää eläkkeelle hurjaa vauhtia, joten uusia osaajia tarvitaan lisää.

– Moni tulee kiinteistöpalvelualalle kesätöiden kautta, huomaa viihtyvänsä ja etenee nopeasti urallaan esimiestehtäviin jatkokoulutuksen myötä. Tämä ala tarjoaa myös loistavia etenemismahdollisuuksia, Brax muistuttaa.

Siistiihommaa.fi-sivustolle on koottu linkit alan kesätyöhakuun. Alan järjestäytyneet ja vastuullisesti toimivat yritykset löytyvät Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenluettelosta.