Haku kiinteistöpalvelualan kesätyöpaikkoihin on käynnistynyt. Tarjolla on mielekkäitä, merkityksellisiä ja hyvin suunniteltuja kesätöitä. Kiinteistöpalvelualan työpaikat toimivat erinomaisena ponnahduslautana työelämään pääsyssä.

Kiinteistöpalveluala on yksi suurimpia kesätöiden tarjoajia ja nuorten työllistäjiä. Kesällä 2022 ala työllisti yli 6000 kesätyöntekijää ja tulevana kesänä paikkoja on tarjolla huomattavasti enemmän. Kesätöitä löytyy ympäri Suomea erityisesti siivouksen, kiinteistöhuollon, aulapalvelutehtävien sekä ulkoalueiden hoidon parissa.

– Tarjoamme nuorille hyvän ponnahduslaudan työmarkkinoille, ja usein ensimmäinen kesätyöpaikka löytyykin juuri kiinteistöpalvelualalta. Moni tulee alalle kesätöiden kautta, innostuu ja kiinnostuu alasta ja etenee nopeasti urallaan jatkokoulutuksen myötä, kertoo Kiinteistötyönantajat ry:n toimitusjohtaja Pia Gramén.

Kiinteistöpalveluala on varma työllistäjä

Yli 100 000 henkilöä työllistävällä kiinteistöpalvelualalla kaivataan jatkuvasti uusia osaajia.

– Kehittyvä ja teknistyvä kiinteistöpalveluala tarjoaa monia mahdollisuuksia nuorille. Ala on merkittävä ja vakaa työllistäjä nyt ja tulevaisuudessa. Niin kauan kuin on taloja, on myös alan töitä, sanoo Gramén.

Alan kesätyöpaikat ovat haettavissa nyt. Niistä ilmoitetaan yritysten verkkosivuilla, some-kanavissa sekä sähköisissä työnvälityskanavissa. Kiinteistöpalvelualan järjestäytyneet, vastuullisesti toimivat yritykset löytyvät Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenluettelosta.

Kiinteistöpalveluala mukana Vastuullinen työpaikka -yhteisössä

Useat kiinteistöpalvelualan työnantajat ovat osa Vastuullinen työpaikka -yhteisöä. Yhteisön työnantajat sitoutuvat muiden työsuhteiden tavoin hyvän kesätyön periaatteisiin, joita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kohtuullinen palkka.

Kiinteistötyönantajat ry on Vastuullinen työpaikka -yhteisön asiantuntijakumppani.