Vastuu Groupin Maksuton Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan työnhaun tueksi 29.11.2022. Jatkossa kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan sekä logistiikan-, kuljetus- ja teollisuudenalojen työnhakijat sekä opiskelijat pystyvät luomaan alalle räätälöidyn osaajaprofiilin, tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan sekä löytämään alalle erikoistuneet työnhaku- ja työelämäpalvelut yhden sovelluksen kautta. Kiinteistötyönantajat on mukana mahdollistamassa valtakunnallista rekrytointikiertuetta.

Ennen lanseerausta käynnistyy valtakunnallinen rekrytointikiertue, jossa työnhakijat pääsevät käyttämään Luotettava Työntekijä -palvelua työnhaussa. Rekrytointitapahtumia järjestetään yhdessä kaupunkien työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden, oppilaitosten ja työmarkkinajärjestöjen kanssa kymmenellä paikkakunnalla. Rekrykiertueen infotilaisuus järjestetään 13.9.2022.

Rekrytointitapahtumissa on mukana tunnettuja työnhaku- ja työelämäpalveluita sekä työnantajia, kuten Barona, Bolt.Works, Folka, Rekrytointi.com, Oikotie, WorkPower, Adecco ja Sihti.

“Työnhakijan oman profiilitiedon hyödyntäminen älykkääseen työpaikkojen suositteluun on suunta mihin rekrytointi on menossa, ja halusimme lähteä käyttämään tätä Oikotien työpaikoilla ensimmäisten joukossa”, kertoo Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa Schibsted Finlandilta.

Työnhaku entistä helpommaksi

Luotettava Työntekijä -palvelun tarkoituksena on auttaa työnhakijoita ja opiskelijoita löytämään jo olemassa olevat sirpaloituneet työnhaku- ja työelämäpalvelut.

”Adecco ja Sihti ovat jo yli 20 vuoden ajan yhdistäneet työntekijöitä eri toimialojen uramahdollisuuksiin ympäri Suomen. Haluamme tehdä työnhausta helppoa ja olla läsnä siellä missä työnhakijamme ovat – niin digitaalisilla alustoilla kuin fyysisissä rekrytointitapahtumissa. Uskomme, että Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa ja tehostaa työnhakua tuomalla työelämäpalvelut, työntekijät ja työnantajat yhteen yhdelle alustalle”, sanoo Sanna Aarnio, Country MarCom Lead.

”Rakennamme työnhaku- ja työelämäpalveluiden ekosysteemiä, Luotettava työntekijä -palvelua, jossa työnhakijan tiedot liikkuvat hänen omalla suostumuksellaan erilaisten rekistereiden ja palveluiden välillä. Tarkoituksena on laajentaa palvelua myös muille toimialoille vuonna 2023”, sanoo Petri Tuomela Vastuu Groupista.

Palvelun julkaisun myötä tavoitteena on myös houkutella ja sitouttaa alan koulutuksen saaneita työllistymään ja jäämään alalle.

“Esimerkiksi rakennusalalla monen ammatillisen koulun opiskelijan opinnot keskeytyvät tai pitkittyvät, koska he eivät löydä itselleen työharjoittelupaikkaa ja saa siten näyttömahdollisuuksia. Lisäksi valmistuneista liian moni on vailla töitä vuosi valmistumisen jälkeen, vaikka alalla on samaan aikaan pulaa osaajista”, jatkaa Tuomela.

Kohti yksilöllisempiä ja ennakoivampia palveluita

Luotettava Työntekijä -palvelu ratkaisee ongelman, jossa avoimet työpaikat ja työvoima eivät eri syistä kohtaa. Kohtaanto-ongelmaan löytyy avain yksilön tietojen liikuttamisesta eri rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä – henkilön omalla suostumuksella.

”Yhdessä alan verkostomme kanssa olemme tunnistaneet, että voimme mahdollistaa entistä yksilöllisempiä ja ennakoivampia palveluita liikuttamalla tietoja rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä henkilön omalla suostumuksella. Samassa autamme työnhakijoita osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, helpotamme työnhakua, nopeutamme työnantajien HR- ja rekrytointiprosesseja sekä parannamme kohtaantoa erilaisissa työnhaku- ja työelämäpalveluissa”, kertoo Tuomela.

Luotettava Työntekijä -palvelussa prosessi on tehty niin työnantajalle, työelämäpalveluiden tarjoajille kuin työnhakijoille helpoksi ja nopeaksi.

”Työn hakemisen yksinkertaistaminen on yksi Baronalle tärkeistä tavoitteista. Luotettava Työntekijä -palvelussa tekoäly tarjoaa työnhakijalle tämän omaa osaamista ja kokemusta vastaavia työpaikkoja, mikä säästää hakemisen vaivaa ja aikaa”, sanoo Baronan
rakennustoimialan rekrytointipäällikkö Sami Joulamo.

”Luotettava Työntekijä -palvelun avulla tiedot siirtyvät automaattisesti Folkan käyttämään Likeit HR-järjestelmään, josta Folkan HR-konsultit etsivät soveltuvia hakijoita avoinna oleviin tehtäviin. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään”, kertoo Folkan palvelupäällikkö Monia Pöllänen.

Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan osana Vastuu Groupin toteuttamaa Digitaalinen työllistäminen -hanketta, jossa ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto. Kaiken kattava tavoite koko hankkeelle on digitaalisen työllistymisen edistäminen.

KITA on mukana mahdollistamassa valtakunnallista rekrytointikiertuetta. Ilmoittaudu 13.9.2022 infotilaisuuteen, jossa kuulet lisää kiertueesta ja Luotettava työntekijä -palvelusta.

Tutustu myös rekrytointikiertueen kotisivuihin, josta löytyy tarkemmat tiedot aikatauluista, paikkakunnista ja kumppaneista.