Viime syksynä Espoon Metro Areenalla järjestetty, suuren suosion saanut Rekrytori Ukraina -työnhakutapahtuma, laajenee Espoosta Helsinkiin.

Rekrytori Ukraina järjestetään Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 7. maaliskuuta. Työnantajille maksuttoman pöytätapahtuman taustavoimina ovat Uudenmaan TE-palvelut, Helsingin kaupunki, Suomen Yrittäjät ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat myös kävijämarkkinoinnista ja kielituesta vastaava Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja lasten leikkipaikan järjestävä Mannerheimin lastensuojeluliitto MLL. Tapahtuman tuottaa Honkalamedia Oy.

Nimestään huolimatta työnhakutapahtuma on avoin kaikille työnhakijoille. Messukeskuksen Siiven aulaan perustetaan lasten leikkipaikka, työnhakijoita auttava CV-koulu ja Työpaikkaseinä, jonne kootaan yritysten työpaikkailmoitukset ja QR-koodit, joiden avulla työnhakijat pääsevät omatoimisesti kännykällä tutkimaan avoimia tehtäviä. Kielitukea tarjotaan ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi.

– Ilmoittautumislomake on avattu. Rohkaisemme erityisesti mukaan isoja valtakunnallisia ja kansainvälisiä työnantajia, joilla on Suomeen tulleille soveltuvia työtehtäviä. Suosittelemme myös elinkeino- ja kehitysyhtiöitä tulemaan mukaan oman alueensa yritysten kanssa. Kevättalven ajankohta soveltuu myös maaseutuyrityksille. Messukeskuksessa on pöytäpaikkoja rajoitetusti joten myös ilmoittautumisaika ratkaisee, pystymmekö vahvistamaan paikan. Ensimmäiset työnantajat ovat jo varmistaneet paikkansa, sanoo tapahtuman tuottaja Mikko Honkala.

Ilmoittautuminen: www.rekrytori.fi