Kiinteistöpalvelualan yrityksissä valmistaudutaan jo tulevaan kesään. Tarjolla on taas tuhansia kesätyöpaikkoja nuorille ja kokeneemmillekin hakijoille. Ala erottautuu tulevana kesänä positiivisesti monista muista toimialoista, joilla ei talouden yleisen epävarmuuden takia ole mahdollisuutta ottaa kesätyöntekijöitä edellisvuosien tavoin.

Kiinteistöpalveluala on yksi suurimmista kesätöiden tarjoajista ja nuorten työllistäjistä. Kesällä 2023 ala työllisti yli 6000 kesätyöntekijää ja tulevana kesänä paikkoja ennakoidaan olevan tarjolla vähintään saman verran.

– Tavoitteena ei ole vain tarjota kesätyöpaikkoja, vaan esitellä samalla toimialan monipuolisia tehtäviä, edistää alalle kouluttautuvien nuorten ammatillisia valmiuksia sekä antaa mahdollisuus oppia arvokkaita työelämätaitoja. Kiinteistöpalvelualan kesätöissä saa parhaimmillaan erinomaisen käsityksen alan monipuolisuudesta, kertoo johtava asiantuntija Tiia Brax Kiinteistötyönantajat ry:stä.

Kiinteistöpalvelualalta kannattaa hakea kesätöitä monesta syystä

Ala tarjoaa laajan valikoiman kesätyöhön sopivia tehtäviä, kuten ulko- ja viheralueiden hoitoon, erilaisten asiakaskohteiden siivoukseen sekä aula- ja muihin asiakaspalveluun liittyviä töitä. Alalla toimivilla yrityksillä on monimuotoisia työyhteisöjä, joissa kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään ammattitaitoisten kollegojen kanssa. Vastuullisuus ja kestävän kehityksen periaatteet korostuvat alan yrityksissä, joten kesätyöntekijätkin pääsevät työssään edistämään rakennetun ympäristön kestävää ylläpitoa.

Kiinteistöpalvelualan yritykset tarjoavat joustavia työaikamuotoja ja työaikoja. Tämä tekee alan kesätöistä houkuttelevan vaihtoehdon myös sellaisille opiskelijoille, jotka suorittavat opintojaan kesän aikana.

Vastuullinen kesäduuni löytyy kiinteistöpalvelualalta

Useat kiinteistöpalvelualan yritykset ovat jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni 2024-kampanjassa. Kiinteistötyönantajat ry kannustaa kaikkia kiinnostuneita nuoria hakemaan rohkeasti kesätöitä kiinteistöpalvelualan järjestäytyneistä yrityksistä.

 

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Tiia Brax
040 820 768 5815