Kiinteistöpalvelualan yritykset tarjoavat ensi kesänä yli 8 000 kesätyöpaikkaa kiinteistöpalveluiden monipuolisten tehtävien parissa. Alan yritykset ovat vankasti mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Kiinteistöpalveluala on yksi suurimpia kesätöiden tarjoajia ja nuorten työllistäjiä. Kesällä 2018 ala työllisti noin 8 000 kesätyöntekijää ja tulevana kesänä paikkoja on tarjolla vieläkin enemmän. Kesätöitä löytyy ympäri Suomea erityisesti siivouksen, kiinteistöhuollon ja ulkoalueiden hoidon parissa.

– Tarjoamme nuorille hyvän ponnahduslaudan työmarkkinoille, ja usein ensimmäinen kesätyöpaikka löytyy kiinteistöpalvelualalta. Moni myös tulee alalle kesätöiden kautta ja etenee urallaan jatkokoulutuksen myötä. Kehittyvä kiinteistöpalveluala tarjoaa monia mahdollisuuksia, sanoo Kiinteistötyönantajat ry:n toimitusjohtaja Pia Gramén.

Kiinteistöpalveluala mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

Useat kiinteistöpalvelualan työnantajat osallistuvat tänäkin vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan ja sitoutuvat hyvän kesätyön periaatteisiin, joita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kohtuullinen palkka.

Kesätyöpaikat tulevat hakuun vaiheittain ja niistä ilmoitetaan yritysten verkkosivuilla, sähköisissä työnvälityskanavissa tai sosiaalisessa mediassa. Kiinteistöpalvelualan järjestäytyneet, vastuullisesti toimivat yritykset löytyvät Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenluettelosta. Alan kesätyöpaikkoja voi etsiä myös Vastuullinen kesätyö -kampanjan verkkosivuilta.

Kiinteistötyönantajat ry on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toimialakumppani.

Tutustu työelämään ja tienaa

Kiinteistötyönantajat kannustaa jäsenyrityksiään tarjoamaan peruskoulussa ja toisella asteella opiskeleville nuorille myös mahdollisuutta osallistua Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaan. Näin nuoret saavat positiivisia kokemuksia alan töistä.

Kiinteistöpalvelualan tarjoamiin mahdollisuuksiin voi tutustua osoitteessa www.siistiihommaa.fi.

Lisätietoja:
Pia Gramén, toimitusjohtaja, Kiinteistötyönantajat ry, puh. 040 820 7599, pia.gramen@kiinteistotyonantajat.fi

Kiinteistötyönantajat ry on kiinteistöalan työnantajajärjestö ja kiinteistöpalvelualan toimialajärjestö. Tuemme yritysten kilpailukykyä ja kasvua edistämällä koko kiinteistöalan toimintaedellytyksiä. Noin 400 jäsenyritystämme tuottavat arvoa suomalaisten arkeen kiinteistöjen hoito- ja ylläpitopalveluilla, toimitila- ja käyttäjäpalveluilla sekä hallinnointipalveluilla. Työehtosopimustemme piirissä on noin 90 000 työntekijää ja toimihenkilöä.

Kiinteistötyönantajat on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen.