Kiinteistöpalveluala on perinteisesti yksi suurimpia kesätöiden tarjoajia ja nuorten työllistäjiä. Koronakriisin vaikutukset heijastuivat kesällä 2020 muiden alojen tavoin myös kiinteistöpalvelualan tarjoamien kesätöiden määrään. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n kesätyökyselystä ilmenee, että kiinteistöpalvelualan vuoden 2019 yli 8 000 kesätyöntekijän määrä hiipui koronakesänä alle kolmannekseen.

– Tilanne on huolestuttava, sillä kiinteistöpalveluala tarjoaa nuorille hyviä ponnahduslautoja työmarkkinoille, ja usein ensimmäinen kesätyöpaikka löytyy tältä alalta. Moni tulee kiinteistöpalvelualalle kesätöiden kautta ja etenee urallaan koulutuksen ja työkokemuksen kautta. Kehittyvä ala tarjoaa monia kokeilemisen arvoisia mahdollisuuksia, sanoo Kiinteistötyönantajat ry:n toimitusjohtaja Pia Gramén.

Kiinteistöpalveluala mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

Useat kiinteistöpalvelualan työnantajat osallistuvat tänäkin vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan ja sitoutuvat hyvän kesätyön periaatteisiin, joita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kohtuullinen palkka. Koronakriisin myötä vastuullisuus näkyy myös koronaturvalliseen työntekoon liittyvien käytäntöjen hallinnassa.

Kiinteistöpalvelualalla ollaan toiveikkaita sen suhteen, että koronatilanteen helpottaessa yritykset pystyvät taas lisäämään kesätyöpaikkojensa määrää. Vaikka kiinteistöpalvelualan kesätöistä suurin osa edellyttää lähityöskentelyä, jotain uutta saattaa viritä myös tälle alalle kriisin aikana omaksutuista työntekomalleista.

Kesätyöpaikat tulevat hakuun vaiheittain ja niistä ilmoitetaan yritysten verkkosivuilla, sähköisissä työnvälityskanavissa tai sosiaalisessa mediassa. Kiinteistöpalvelualan järjestäytyneet, vastuullisesti toimivat yritykset löytyvät Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenluettelosta. Alan kesätyöpaikkoja voi etsiä myös Vastuullinen kesätyö -kampanjan verkkosivuilta.

Kiinteistötyönantajat ry on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toimialakumppani.