Pirkanmaan Vuoden nuorena yrittäjänä 2019 on palkittu Koti Puhtaaksi Oy:n siistijä ja toimitusjohtaja Saana Tyni, 30. Tynin kotisiivous- ja -palveluyritys toimii Tampereella, Turussa ja pääkaupunkiseudulla ja työllistää tällä hetkellä 93 henkilöä.

Pirkanmaan Nuorten Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Mari Pohjala summaa Tynin ansioita:

– Saana Tyni on määrätietoisella toiminnallaan kehittänyt Koti Puhtaaksi Oy:stä menestyvän ja alati kasvavan kotipalvelualan yrityksen. Tyni on innovatiivinen ja utelias yrittäjä, joka tuulettaa vakiintuneita käytäntöjä luodakseen uutta. Erityisesti arvostamme Tynin tapaa kannustaa ja sitouttaa yrityksensä työntekijöitä.

Palkintoperusteissa mainittiin lisäksi Tynin vaikutus kotipalvelualan arvostukseen ja alan toimijoiden keskinäiseen verkostoitumiseen.

Saana Tyni pitää yhtenä yrityksensä menestystekijöistä henkilökunnan sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin.

– Tavoitteet ja toimintatavat eivät ainoastaan ole yhteisiä, vaan yhdessä suunniteltuja. Koko henkilökunta osallistuu tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja osallistumisella on valtava merkitys sitoutumiselle.

Ennakkoluulottomasti alan käytäntöjä kehittämässä

Pirkanmaalla Vuoden nuoren yrittäjän valitsee muista nuorista yrittäjistä ja opiskelijoista koostuva Nuorten Yrittäjien hallitus.

– Saana Tyni on onnistunut useilla yrittäjyyden eri osa-alueilla ja nuoresta iästään huolimatta edelläkävijä omalla alallaan. Hän on erinomainen esimerkki modernista yrittäjästä, joka huolehtii myös omasta jaksamisestaan sekä työn ja perhe-elämän yhdistämisestä, Mari Pohjala kertoo.

Pirkanmaan Nuoret Yrittäjät valitsee alueellisen palkinnon saajan vuosittain pirkanmaalaisten alle 35-vuotiaiden yrittäjien joukosta. Maakuntien parhaat ovat mukana valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa. Tänä vuonna finalistiviisikko julkistetaan 10.5. ja voittajat palkitaan Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa 25.5.

Pirkanmaan Yrittäjien tiedote

Kuva: Koti Puhtaaksi Oy