Kustannustuki on tarkoitettu yrityksen kiinteisiin kuluihin ja vaikeasti sopeutettaviin palkkakustannuksiin. Tuen tarkoituksena on tukea yritysten maksuvalmiutta ja näin pienentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää koronavirustilanteessa.

Ennen kustannustuen hakua kannattaa tarkistaa, että kaikki tuen myöntämisen edellytykset varmasti täyttyvät. Tarkennetut ohjeet kustannustuen hakemiseksi löydät tämän jutun lopusta.

Tukea voi hakea elokuun loppuun saakka

Tähän mennessä kustannustukihakemuksia on saapunut keskimäärin 300 per päivä. Tuki lanseerattiin kesken lomakauden, ja hakemusten määrä tullee kasvamaan hakuajan loppua kohden.

Valtiokonttorin mukaan monissa yrityksissä vasta valmistaudutaan hakemaan tukea. Tukea ehtii kyllä hakea elokuun loppuun saakka, joten kiirettä ei ole. Toisaalta yritysten ei myöskään tarvitse odotella: vaikka tukea ehtii hakea elokuun loppuun saakka, tukihakemus kannattaa tehdä, kun on yrityksen toiminnan kannalta sopiva hetki.

Valtiokonttori auttaa kustannustuen hakemisessa

Valtiokonttorin sivustolta löytyy hakuohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, video-ohje hakemuksen täyttämisestä, tallenne kustannustuki-webinaarista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse ja chatin välityksellä. Kustannustuen asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9-15 numerossa +358 295 503 050.

Lisätietoja