Ilmailualan Unioni (IAU) on antanut Lassila & Tikanojalle ennakkoilmoituksen yhtiön palveluksessa olevien lentokenttäavustajien työnseisauksesta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Ensimmäinen työnseisauspäivä on ilmoituksen mukaan 1.2.2018. Työnseisauksella IAU pyrkii painostamaan L&T:tä neuvottelemaan lentokenttäavustajien työehdoista. L&T ei voi kuitenkaan neuvotella asiasta, sillä yhtiötä sitoo kiinteistöpalvelualan työehtosopimus.

”Olemme sidottuja työtuomioistuimen ratkaisuun, jonka mukaan lentokenttäavustajien työhön on sovellettava kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevaa työehtosopimusta. Tämän pohjalta emme voi lähteä neuvottelemaan työehtojen muuttamisesta IAU:n kanssa”, toteaa L&T:n yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkonen tilanteesta.

L&T toivoo, että tilanne saadaan ratkaistua ilman työnseisausta ja avustettavien matkustajien palvelu jatkuu keskeytyksettä.

”Tilanne on ikävä, koska henkilöstömme tekee todella tärkeää työtä lentomatkustajien hyväksi ja lentokentän sujuvan toiminnan turvaamiseksi. Käymme aktiivisesti keskusteluja eri osapuolten kanssa ja toivomme, että tilanteeseen saadaan ratkaisu”, Jorma Mikkonen kommentoi.

Lue L&T:n tiedote