Migri jatkaa kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 4.3.2025 asti. Asiakas saa postitse kirjeen, kun hänen tilapäisen suojelun lupaansa on jatkettu.

Jos Migrillä on asiakkaan puhelinnumero, lähetetään hänelle myös tekstiviesti, jossa kerrotaan luvan jatkamisesta. Tekstiviesti on suomen ja englannin kielellä. Viestissä on myös linkki Migrin sivuille.

Oleskelulupakortit ovat voimassa, vaikka niissä olisi päättymispäivämäärä 4.3.2023 tai 4.3.2024

Asiakas oleskelee ja työskentelee Suomessa laillisesti 4.3.2025 asti, vaikka tilapäisen suojelun perusteella myönnetyssä oleskelulupakortissa olisi päättymispäivämäärä 4.3.2023 tai 4.3.2024.

Uusi kortti on kuitenkin aina varmin tapa todistaa, että oleskelulupa ja työnteko-oikeus ovat voimassa ja asiakkaalla on oikeus oleskella Suomessa.

Asiakkaan kannattaa hakea uutta oleskelulupakorttia, kun Migri on jatkanut tilapäisen suojelun lupaa

Asiakas voi hakea uutta oleskelulupakorttia 17.2.2024 alkaen. Asiakkaalla ei ole kuitenkaan kiire. Hän voi hakea uutta korttia missä vaiheessa tahansa niin kauan kuin hänen tilapäisen suojelun oleskelulupansa on voimassa. Uuteen korttiin on merkitty oleskeluluvan uusi voimassaoloaika. Uusi tilapäisen suojelun oleskelulupakortti on maksuton.

Uudella kortilla asiakkaan on helpoin todistaa, että oleskelulupa on voimassa, hän oleskelee Suomessa laillisesti ja työnteko-oikeus on voimassa.

Uutta oleskelulupakorttia kannattaa hakea Enter Finland -verkkopalvelussa

Asiakas saa uuden kortin nopeimmin, kun hän hakee sitä Enter Finland -verkkopalvelussa. Ohjeita on lisää Migrin sivuilla.