Onnettomuustutkintakeskus OTKES on pyytänyt Kiinteistötyönantajat ry:tä varoittamaan hiekoituslatteiden käyttäjiä niiden vaaroista ja ohjaamaan alan toimijoita varmistamaan niiden asianmukainen ja turvallinen käyttö.

OTKES on tutkinut viime vuosina tapahtuneita vakavia tapaturmia hiekoituslaitteiden käytössä liittyen teiden ja piha-alueiden kunnossapitoon. Sen mukaan tapaturmista ei ole opittu ja siksi se suosittaa tapaturmavaaralta suojautumiseksi esimerkiksi hiekoituslaitteen turvaritilän asianmukaista käyttöä.

OTKES on käynnistänyt turvallisuustutkintalain 2 §:n nojalla teematutkinnan, jossa on perehdytty työssä tai työn kaltaisissa olosuhteissa tapahtuviin tapaturmaisiin kuolemiin vuoden 2023 aikana. Tutkinnassa on selvitetty millaisissa työtehtävissä ja miten kuolemat tapahtuvat sekä miten turvallisuusasioista on pyritty huolehtimaan.

Tutkintaselostus suosituksineen valmistuu kesään 2024 mennessä, jolloin OTKES tiedottaa asiasta.

Tutustu myös Kiinteistöpalvelualan työsuojeluoppaan ohjeisiin turvallisesta koneiden ja laitteiden käytöstä.

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 29.4.2024

Kansainvälisen työturvallisuuspäivän seminaari järjestetään maanantaina 29.4.2024 klo 12-15 Työturvallisuuskeskuksessa Helsingissä ja webinaarina. Tilaisuudessa jaetaan myös työympäristötyön tunnustukset ja kuullaan palkittujen puheenvuorot.

Tapahtuman suoratoistoa pääset seuraamaan klo 12 alkaen: https://www.mediaserver.fi/live/tyoturvallisuuspaiva

Tapahtuma tallennetaan ja video julkaistaan noin viikon kuluttua tapahtumasta ko. sivulla ja Työturvallisuuskeskuksen Youtube-kanavalla.