Energiapalvelu L&T Smartti kokoaa kiinteistön energiatehokkuutta parantavat palvelut saman katon alle.

Lassila & Tikanojan uusi L&T Smartti -energiapalvelu pienentää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä vastuullisella energiatehokkuusjohtamisella. Smartin avulla voidaan tunnistaa kiinteistön energiankulutuksen ongelmakohdat ja korjata ne. Smartti-palvelut ja -tuotteet auttavat asiakkaiden kiinteistöjä toimimaan energiaviisaasti.

– Kiinteistön energiankulutusta kartoittamalla päästään kiinni ongelmakohtiin. Teknologian avulla energiatehokkuutta voidaan optimoida helposti. Näin autetaan kiinteistöpäällikön työtä, säästetään energiaa ja ylläpidetään kiinteistön arvoa, kertoo teknologiapäällikkö Tuomas Hietala L&T Smartti -energiapalvelun hyödyistä.

Fiksulla kiinteistötekniikalla tehdään energiaviisaita kiinteistöjä ja energiadatan avulla johdetuilla kiinteistöillä tulevaisuuden hiilineutraaleja kaupunkeja.

Kestäviin tuloksiin päästään katsomalla kokonaisuutta, mutta yksinkertaisimmillaan kyse on energiahukan löytämisestä ja asian korjaamisesta. Tiesitkö esimerkiksi, että loisteputkin vaihtaminen LED-valoihin voi puolittaa kiinteistön energiankulutuksen ja sähkölaskun?

Tuomas Hietala muistuttaa myös lakisääteisestä energiakatselmuksesta.

– Energiatehokkuuslaki velvoittaa suuria yrityksiä uusimaan vuoden 2015 energiakatselmuksen joulukuuhun 2019 mennessä. Katselmus selvittää, miten energian käyttöä voi yrityksessä tehostaa. Laiminlyönnistä seuraa pahimmillaan sakot.

– Etenkin suurilla kiinteistöillä on vastuullisessa energiankulutuksessa suunnannäyttäjän rooli. Hyvin hoidetulla energiatehokkuudella vaikutetaan myös työviihtyvyyteen, kiinteistön kuntoon ja näin ollen myös kiinteistöjen arvon säilymiseen.

L&T Smartti -energiapalvelu

Alkuperäiset tiedotteet L&T:n sivuilla:

Uusi L&T Smartti -energiapalvelu tekee kiinteistöistä energiatehokkaita

Kiinteistöissä on kymmenien tuhansien eurojen energiansäästöpotentiaali