Kilpailun kaikki voittajaehdokkaat ovat ansioituneet esimerkillisellä tavalla koronakriisin hoidossa.

Kilpailun voittaja valitaan Puhtauspäivänä 7. joulukuuta. Finaalissa on kolme merkittävää tekoa, joista yksi saa Puhtausalan vuoden teko 2020 -tunnustuksen. Finalisteista voittajan valitsee opetusneuvos Markku Kokkonen Opetushallituksesta.

Yksi voittajaehdokkaista on alan isoimpia työllistäjiä ja Kiinteistötyönantajat ry:n jäsen – ISS Palvelut.

Koronaviruspandemian aikana ravintola-alan ammattilaisten työt vähenivät ja näin kävi myös kiinteistöhuolto-, turvallisuus-, työpaikka- ja ravintolapalveluja tarjoavalla ISS:llä. Useat yrityksessä työskentelevät ammattilaiset löysivät kuitenkin uusia työmahdollisuuksia siivouksessa, jossa työntarve pandemian ollessa pahimmillaan puolestaan kasvoi. Uusiin mahdollisuuksiin tarttumista tuettiin ISS:n rekrytoinnin täyskäännöksellä sisäiseksi työnvälitystoiminnoksi.

Vallitsevassa koronatilanteessa työtehtävistään joustaneet kokit ovat saaneet paitsi valtakunnallista myös kansainvälistä huomiota ja kiitosta positiivisesta suhtautumisesta. Kokit ovat mm. kertoneet, kuinka siivoustöihin siirtyminen sai heidät ymmärtämään entistäkin paremmin hygienian merkitystä työpaikoilla ja tehtaissa.

Tutustu kaikkiin finalisteihin SSTL Puhtausala ry:n verkkosivuilla