Ratkaisutoimisto Seedin toteuttama Future CEO -tutkimus selvittää tulevaisuuden toimitusjohtajan tärkeimpiä ominaisuuksia hallituksen ja johtoryhmän jäsenten näkökulmasta.

Hyvän tulevaisuuden toimitusjohtajan kriteerit parhaiten täyttävä henkilö valitaan joka toinen vuosi yli sata henkeä työllistävistä yrityksistä ja joka toinen vuosi 2–99 henkeä työllistävistä yrityksistä. Suurten yritysten sarjan ovat voittaneet Ponssen Juho Nummela 2016 ja Kotipizzan Tommi Tervanen 2018. Pk-yritysten voiton 2017 vei Hoivatilojen Jussi Karjula.

Tänä vuonna pk-yrityksistä ehdotettiin yli 150 toimitusjohtajaa. Future CEO of the Year 2019 -tittelin nappasi toimitusjohtaja Saana Tyni Koti Puhtaaksi Oy:stä.

“Saana on saanut johtamisellaan merkittävää kasvua ja huikean sitoutumisen niin asiakkaissa kuin henkilökunnassaan”, kommentoi Future CEO -tutkimuksen toteuttavan Ratkaisutoimisto Seedi Oy:n toimitusjohtaja Marko Parkkinen.

Julkistustilaisuudessa Saana Tyni kertoi henkilöstön olevan erittäin tärkeä prioriteetti heidän yritykselleen. Suhtautuminen henkilöstöön olikin yksi syistä, miksi hänet valittiin.

“Olen sairaan yllättynyt. On iso kunnia olla kovassa porukassa.” Saana haluaa kiittää tiimiä ja kertoo palkinnon kuuluvan oikeastaan koko tiimille. “Haluaisin omalla esimerkilläni rohkaista muita nuoria aktiivisia, innokkaita ihmisiä yrittämiseen. Yrittämisellä ei ole rajoja tai rajoituksia, minäkin olen vain nöyrä ja innokas, sillä pääsee pitkälle. Yrittäjyys ei vaadi opintoja tai kokemusta. Soitellen sotaan vaan!“

Ratkaisutoimisto Seedin toteuttama Future CEO -tutkimus selvittää suomalaisyritysten toimitusjohtajien osaamista, ajankäyttöä, motivaatiota ja hyvinvointia arvoketjussa hallitus-toimitusjohtaja-johtoryhmä. Tutkimukseen vastasi vuonna 2019 yhteensä 423 toimitusjohtajaa ja hallituksen tai johtoryhmän jäsentä.

Lisätietoa tutkimuksesta: Janne Juntunen, Ratkaisutoimisto Seedi, janne.juntunen at seedi.fi

Kuva: Joonas Villanen