Ammattisiivoojat kisailivat vuoden 2017 Puhtausalan ammattilainen -tittelistä 12. toukokuuta Tampereella pidettyjen Finnclean-messujen yhteydessä. Tiukan ja useamman tunnin kestäneen kisan voitti lopulta Lassila & Tikanojan toimitilahuoltaja Tarja Vola (kuvassa oikealla). Vola on siivousalan konkari ja viihtynyt ammatissaan 18-vuotiaasta saakka, kaiken kaikkiaan noin 30 vuotta.

Volan mulaan kiinteistöpalvelualassa on parasta, että saa toimia sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden kanssa.

”Työ on monipuolista ja näkee oman käden jäljen. Lisäksi tapaa ja tutustuu erilaisiin ihmisiin ja muihin ammattiryhmiin. Pystyy vaikuttamaan positiivisesti asioihin ja ihmisiin omalla työllään ja asenteella”, Vola kiteyttää ammatin parhaita puolia.

Oman työn merkityksellisyys on myös Volalle selvää.

”Hygienia on entistä tärkeämpää näinä aikoina, kun on paljon erilaisia epidemioita. Pienilläkin säännöllisillä teoilla pystyy vaikuttamaan kohteen puhtaustasoon ja sairauksien leviämiseen”, pohtii tuore voittaja.

Kilpailun muut finalistit olivat Maria Alasaari (Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri/Seinäjoen keskussairaala), Kätlin Mei (Perusturvakuntayhtymä Karviainen), Jaana Pihlaja (Hallilan koulu ja päiväkoti / Tampereen Voimia).

Kilpailussa arvioitiin muun muassa oman työn suunnittelua, kehittämistä ja työskentelyä, asiakasyhteistyötä ja -vuorovaikutusta, ergonomiaa, työturvallisuutta ja työhyvinvointia. Palkinnoksi Puhtausalan ammattilainen saa 1 000 euroa.

Kilpailun järjestäjinä toimivat Puhtausala ry, Kiinteistötyönantajat ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Palta ry.