Vastuullinen kesäduuni -kampanja auttaa työnantajia kehittämään kesätyökäytäntöjään ja tarjoamaan nuorelle onnistuneen kesätyökokemuksen.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Vastuullinen kesätyönantajuus on erinomainen tapa vaikuttaa myönteisesti paitsi oman yrityksen työnantajakuvaan myös koko kiinteistöpalvelualan vetovoimaan markkinoilla, joilla osaajista käydään yhä kovempaa kilpailua.

Kiinteistöpalveluala on merkittävä kesätöiden tarjoaja ja nuorten työllistäjä. Kiinteistötyönantajien jäsenyritykset ovat vuosien mittaan olleet vahvalla edustuksella mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Mukana olevia yrityksiä löytyy muun muassa täältä.

Viime kaudella Vastuullinen kesäduuni 2021 -kampanjassa oli mukana jo yli 540 vastuullista työnantajaa.  Tänä vuonna kampanja täyttää 12 vuotta ja tähdätään vieläkin korkeammalle, jotta tarjolla olisi entistä enemmän vastuullisia kesätöitä nuorille!  Oikotien vastuullinen kesätyö -kampanjassa selvisi, että 60 prosenttia kiinteistöalan yrityksissä olleista nuorista oli erittäin tyytyväisiä kesätyöpaikkaansa.

 

Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, joita noudattamalla voidaan parhaiten taata hyvä kesätyökokemus niin nuorelle työntekijälle kuin työnantajayritykselle.

  • hyvä hakijakokemus
  • mielekäs työ
  • perehdytys ja ohjaaminen
  • oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus
  • kohtuullinen palkka
  • kirjallinen työsopimus ja -todistus

Lue myös: Y-Säätiölle parhaan työnantajan palkinto Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa jo toista kertaa

Lisätietoa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan hyödyistä työnantajalle ja ilmoittautumislomake löytyy kampanjan verkkosivuilta

Kiinteistötyönantajat ry on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toimialakumppani.