ISS:llä samasta positiosta aloittavat henkilöt voivat päätyä hyvinkin erilaisille urapoluille. Siitä on kiittäminen avointa kulttuuria kouluttautumisen ja talon sisäisen liikkuvuuden suhteen. People & Culture -yksikköä vetävä henkilöstöjohtaja Sari Suono-Rasehorn korostaa myös oman motivaation merkitystä urapolun rakentamisessa.
– Esimerkiksi kehityskeskusteluissa kannattaa nostaa esiin omat uratoiveet ja esimiehen kanssa yhdessä miettiä, mitä pitäisi tehdä, jotta muutos olisi mahdollista. Esimiesten vastuulla on ohjata eteenpäin, Suono-Rasehorn toteaa.
ISS:llä on kartoitettu työntekijöiden liikkuvuutta ja urapolkujen rakentumista yhteistyössä OnWorkin kanssa. Kartoitustyö tekee näkyväksi datan avulla ne urapolut, jotka useimmiten toteutuvat, ja antaa avaimia koulutusten kohdentamiseen sekä talon sisäisen liikkuvuuden kehittämiseen yhä paremmaksi.
– Our People Survey -kyselyssä on tullut esiin, ettei henkilöstömme tiedä tarpeeksi talon tarjoamista urapoluista ja erilaisista mahdollisuuksista. Kartoitamme nyt työntekijöiden liikkuvuutta, jotta voimme ymmärtää, millaisista toimenkuvista liikutaan mihinkin, Suono-Rasehorn kertoo.
Urapolkujen kartoittaminen auttaa ISS:ää paitsi kohdentamaan koulutuksia, myös sitouttamaan osaajia.
– Jatkuva uusien osaajien löytäminen tulee yleensä paljon kalliimmaksi kuin nykyisten osaajien pitäminen tyytyväisenä. Suunnitellut urapolut ja niiden tekeminen näkyväksi auttavat yrityksiä sitouttamaan osaajia, OnWorkin Tatu Westling toteaa.