Uudenmaan TE-toimisto uudistaa tänä keväänä toimintaansa siten, että jatkossa työnhakijoita ja yrityksiä palvelevat toimialakohtaiset tiimit. Näin pystytään vastaamaan sekä yritysten että työnhakijoiden tarpeisiin entistä räätälöidymmin. Maaliskuussa alkava työllisyyden kuntakokeilu siirtää toiminnan painopistettä yrityslähtöiseen työnvälitykseen.

Uudenmaan TE-toimiston tiedote 5.2.2021:

Uudenmaan TE-toimisto uudistuu maaliskuussa, kun yhdistämme henkilöasiakkaiden ja yritysten palvelut toimialakohtaisiksi rekrytointipalveluiksi. Palveluidemme keskiössä on osaavan työvoiman välittäminen yritysten tarpeisiin.

”Visionamme on, että vuonna 2025 Uudenmaan TE-toimiston tukemat toimivat työmarkkinat luovat kestävää kasvua ja hyvinvointia koko Suomeen ja Uudenmaan kilpailukyky on maailman kärkiluokkaa”, johtaja Tiina Korhonen kertoo.

Suomen kilpailukykyä ja työmarkkinoiden kohtaantoa edistävät yritys- ja rekrytointipalvelut on yksi toimintamme strategisista painopisteistä tulevina vuosina. Alueellisten yritys- ja rekrytointipalvelujemme (Helsinki, Itä-Uusimaa, Keski-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa) uudet toimialatiimit vastaavat maaliskuusta alkaen niin yritysten kuin työnhakijoidenkin palvelutarpeisiin.

”Pääsimme pilotoimaan toimialakohtaista palvelua jo syksyllä, jolloin Uudenmaan TE-toimisto perusti ilmailualan tiimin palvelemaan alalta lomautettuja ja irtisanottuja työnhakijoita”, Korhonen kertoo.

”Tätä työtä emme tee yksin, vaan vaikuttavuutta saamme aikaan yhteistyöllä ja verkostoilla, yhdessä kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa. Yksi organisaatiouudistuksemme tavoitteita onkin luoda edellytykset entistä paremmalle ja aktiivisemmalle yhteistyölle.”

Uusi digitaalinen rekrytointikanava TE-live tuo yritykset ja työnhakijat yhteen myös korona-aikana

Yritys- ja rekrytointipalvelumme koostuvat jatkossa laajasta kirjosta henkilöasiakkaiden ja yritysten palveluja. Rekrytointipalvelujen lisäksi aloittavien yrittäjien palvelut, yritysten kehittämispalvelut, muutosturvapalvelut ja kansainvälinen työnvälitys tarjoavat yrityksille kattavan kokonaisuuden maksuttomia palveluja. Kansainvälinen työnvälitys pitää sisällään koko palveluvalikoiman aina kansainvälisen työvoiman houkuttelusta työlupapalveluihin saakka.

Haluamme tarjota asiakkaillemme loistavia palvelukokemuksia ja yksilöllisiä kohtaamisia. Olemme muun muassa ottaneet käyttöön digitaalisen ja vuorovaikutteisen rekrytointikanavan TE-liven, joka avaa uudenlaisia mahdollisuuksia yritysten ja työnhakijoiden kohtaamisiin – myös korona-aikana.

Alamme myös valmistautua pohjoismaiseen työvoimapalvelujen malliin, jonka valmistelusta hallitus päätti syksyn budjettiriihessä. Samalla hallitus päätti TE-palvelujen resurssien vahvistamisesta vuodesta 2022 alkaen 70 miljoonalla eurolla. Toteutuessaan malli muuttaa työnhakijoiden palvelua merkittävästi.

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3. – osa työnhakijoista saa TE-palvelunsa jatkossa kotikunnaltaan

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021, mikä luo uudenlaisen rakenteen valtion ja kuntien yhteistyölle ja työnjaolle työllisyyden edistämisessä. Kokeilussa kunnat ottavat vastuulleen merkittävän osan tiettyjen työnhakijaryhmien palvelusta.

Uudellamaalla kokeilualueita ovat Espoo, Helsinki, Vantaa-Kerava, Porvoo ja Raasepori-Hanko. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien työnhakijoiden pääsyä työmarkkinoille. TE-toimiston toiminnan painopisteeksi puolestaan vahvistuu yrityslähtöinen työnvälitys.

Lisätietoja
Varpu Siivonen
Palvelupäällikkö, Yrityspalvelut
0295040728
Uudenmaan TE-palvelut
varpu.siivonen@te-toimisto.fi

Verkossa: