TE-hallinto on rakentanut kansainväliseen rekrytointiin liittyviä palveluideoita ja hakee nyt ulkomaisia työntekijöitä palkkaavien yritysten rekrytoinnista vastaavia henkilöitä arvioimaan niitä kyselyn kautta. Ideat eivät ole valmiita ja osa niistä on todennäköisesti täysin turhia. Yksityiskohtia ei ole määritelty, eikä mitään päätöksiä ole vielä tehty. Vastaamalla pääset vaikuttamaan siihen, mitä ideoista jatkotyöstetään yhdessä viranomaisten ja työnantajien kanssa ja viedään kokeiluun vuonna 2022.

Työnantajanäkökulma on tärkeä, jotta resursseja voidaan suunnata yritysten kokemiin merkittävimpiin haasteisiin. Tavoitteena on, ettei kansainvälinen rekrytointi olisi tulevaisuudessa yhtä vaikeaa, kuin se on nyt.

Vastaa tästä TE-toimisto toivoo vastauksia kyselyyn elokuun loppuun mennessä ja kiittää jo etukäteen arvokkaasta ajasta kyselyn parissa!

Kyselyn lopussa on mahdollista ilmoittaa kiinnostuksesta projektin yhteenvetoon ja mahdollisuudesta osallistua kokeilujen tarkempaan suunnitteluun virtuaalityöpajoissa syys-lokakuun aikana.

Lisätietoja: Johtava palvelumuotoilija Maiju Samberg, Solita (maiju.samberg@solita.fi) ja johtava asiantuntija Lasse Jekunen, Uudenmaan TE-toimisto (lasse.jekunen@te-toimisto.fi)