Hallitusohjelmaan sisältyy jatkuvan oppimisen parlamentaarinen uudistus, jonka linjaukset valmistuivat 17.12.2020. Jatkuvan oppimisen uudistuksen visio on, että kaikilla on merkityksellisen elämän edellyttämät tiedot, taidot ja osaaminen, että jokainen kehittää osaamistaan työuran aikana ja että osaaminen uudistaa työelämää ja työelämä osaamista. Uudistuksen keskeisimpiä tavoitteita ovat väestön osaamistason nousu, työllisyysasteen paraneminen, osallistumisen tasa-arvon lisääntyminen sekä osaavan työvoiman saatavuuden paraneminen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriö kutsuvat teidät jatkuvan oppimisen uudistuksen sidosryhmätilaisuuteen. Tilaisuuden tavoitteena on jakaa ajankohtaista tietoa jatkuvan oppimisen linjausten toimeenpanon etenemisestä.

Tilaisuus järjestetään verkkotilaisuutena keskiviikkona 30.3.2022 klo 9.00–11.30. Tilaisuus on avoin kaikille jatkuvan oppimisen kysymysten parissa työskenteleville päättäjille, asiantuntijoille ja tutkijoille. Kutsua saa välittää eteenpäin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevasta linkistä 29.3. mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/EP/BE0BDDBA34A61E7C

Kalenterikutsu verkkotilaisuuteen osallistumiseksi lähetetään ilmoittautumisen jälkeen automaattisesti. Linkki Howspace-työtilaan lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuuden alkua. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne on katsottavissa ministeriön tapahtumasivulla kahden viikon ajan.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki lisätään myös opetus- ja kulttuuriministeriön sivuille.


TILAISUUDEN OHJELMA

9.00 Jatkuvan oppimisen uudistaminen, opetusministeri Li Andersson

9.10 Jatkuvalla oppimisella osaavaa työvoimaa ja työllisyyttä, työministeri Tuula Haatainen

9.20 Linjausten toimeenpanon eteneminen, Jatkuvan oppimisen uudistuksen sihteeristö

9.50 Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus, kehittämispäällikkö Jarno Hakanen

10.20 Jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien kehittäminen koulutusjärjestelmässä, OKM:n asiantuntijat

10.45 Jatkuva oppiminen käytännössä, esimerkkejä alueilta

11.30 Tilaisuus päättyy

Osallistujilla on mahdollisuus kommentoida verkon välityksellä tilaisuuden aikana. Lisätietoja tilaisuudesta antaa tarvittaessa erityisasiantuntija Saara Ikkelä etunimi.sukunimi@gov.fi, p. 02953 30109. Lisätietoa jatkuvan oppimisen uudistuksesta

Lämpimästi tervetuloa mukaan tilaisuuteen!