Miten väylä työelämään aukeaa ja millaisia haasteita prosessissa koetaan?

Tuomme esiin mm.

  • Työnhakemisen haasteet – tarpeellinen osaaminen ja tietämys työnhausta puuttuu.
  • Oman osaaminen sanoittaminen koetaan vaikeaksi.
  • Epärealistiset odotukset työtehtävistä ja sopimusehdoista. Uran aloittaminen ns. pohjalta.
  • Työnhaun motivaatio on välillä alhaalla esim. palkkatyö vs. työttömyysetuudet.
  • Ulkopaikkakunnan työmahdollisuuksia ei oteta huomioon.

Lämpimästi tervetuloa verkottumaan, oppimaan ja innovoimaan!

Ilmoittaudu mukaan alla olevan lomakkeen kautta

 

Kenelle tarkoitettu:

Mikäli teet töitä jatkuvan oppimisen, elinikäisen ohjauksen tai työllisyyden edistämisen parissa ja haluat olla mukana ratkaisemassa kira-alan kohtaanto-ongelmiin vaikuttavia haasteita, olet lämpimästi tervetullut mukaan oppimaan, verkottumaan ja innovoimaan.

 

Ratkaisupajojen tavoitteet:

  1. Ratkaisupajoissa ei kuunnella tähtiluennoitsijoita eikä katsota kalvosulkeisia vaan työskentelemme aktiivisesti virtuaalisten tarralappujen ja kanvas-työpohjien avulla innovoiden konkreettisia ratkaisuehdotuksia tunnistettuihin kohtaanto-ongelmiin.
  2. Tavoitteena on innovoida yhdessä konkreettisia ehdotuksia lyhyen ja pidemmän aikavälin toimista ratkaisupajassa käsiteltävään haasteeseen.
  3. Ratkaisupajat tarjoavat jatkuvan oppimisen, elinikäisen ohjauksen ja työllistymisen kokemusasiantuntijoille erinomaisen alustan verkottua, oppia ja innovoida yhdessä.
  4. Syksyn ja kevään aikana keräämme osallistujilta vinkkejä käynnissä olevista projekteista, hankkeista, työryhmistä, jotka tekevät töitä toimialan houkuttelevuuden parantamiseksi.