Nyt on kesätyöt loppuneet ja voin sanoa, että tämä kesä on ollut yksi mahtavimmista ja kokemusrikkaimmista kesistä tähän asti.

Hain tänä kesänä moneen kymmeneen työpaikkaan, mutta yhdestäkään ei tarjoutunut minulle paikkaa. Asia oli harmillinen, mutta suuntasin keskittymiseni muihin asioihin. Pian kuitenkin kuulin opinto-ohjaajaltani kiinteistöpalvelualalla tarjoutuneesta kesätubettajan työstä.

Olen pienestä lähtien esiintynyt kameran edessä ja kuvannut videoita laidasta laitaan. Luonteeltani olen myös sosiaalinen ja viihdyn ihmisten seurassa, joten tajusin tämän työn olevan juuri täydellinen minulle. Uusien muistojen ja kokemusten hankkiminen on minulle tärkeää, joten ajattelin saavani niitäkin työn aikana. Aikaisempaa työkokemusta minulla on kaupan alalta ja hoitoalalta, jolloin työskentelin vanhusten kanssa. Olen erittäin iloinen, että olen yhden alan “rikkaampi” ja olen saanut mahdollisuuden tutustua kiinteistöpalvelualaan, josta minulla ei ollut etukäteen mitään kuvaa.

Kesän aikana olen päässyt reissaamaan ympäri Suomea paikoissa, joissa en ole koskaan käynyt, kuten Turussa ja Oulussa. Olen myös kasvanut ihmisenä rohkeammaksi ja tehnyt paljon aikuisten kanssa yhteistyötä, ja se on ollut minusta aivan uskomattoman mahtavaa.

Minut on otettu lämpimästi vastaan eri yrityksissä, jonka jälkeen on jäänyt hyvä fiilis. Olen oppinut erilaisia siivousvinkkejä, kuten miten ikkunat pestään, mitä siivousvaunussa on ja miten lattiat pyyhitään. Nämä vinkit ovat tulevaisuutta varten hyödyllisiä. Yllättäen olen myös päässyt ajamaan eri laitteilla, kuten lakaisukoneella ja lentokentän golfkärryllä. Tosin lentokentällä olin vain kyydissä, ajatellen matkustajien parasta.

Välillä yrityksiin mennessä minua on jännittänyt, mutta työn loppua kohden jännitys katosi kokonaan. Olen itsevarmempi siitä, mitä teen ja mihin kykenen. Parhaimpia kokemuksia työssä on yhteiset muistot työntekijöiden kanssa eri yrityksissä. Pakko antaa hieman kiitosta SOLin Ortonissa työskentelevälle Vesalle, joka suostui kaikkiin minun ehdottamiin hauskoihin ideoihin.

Tämä kesä on kulunut järjettömän nopeasti ja olisi vielä vaikka kuinka paljon nähtävää kiinteistöpalvelualalla. Kaikista yllättynein olen siitä, kuinka laaja kiinteistöpalveluala on. Ajan kanssa olen nähnyt, että ammatteja on paljon ja niitä löytyy todellakin laidasta laitaan.

Uskon, että saatan löytää vielä itsellenikin sopivan työn kiinteistöpalvelualalta. Esimerkiksi lentoaseman vierailun jälkeen kiinnostuin lentoaseman avustuspalvelusta. Minun ja muidenkin nuorten pitää vain olla avoimia ja katsoa, mitä kaikkea on tarjolla.

Kiitos kaikille, jotka ovat seuranneet minua ja Siistii hommaa -kanavaa YouTubessa tämän kesän aikana.

– Madde

Madeleine Sabure tutustui kiinteistöpalvelualaan Siistii hommaa -kampanjan kesätubettajana kesällä 2017.