Toimisto tutuksi -juttusarja esittelee Kiinteistötyönantajien toimiston henkilökunnan ja liitossa tehtävää työtä. 

Työmarkkina-asiantuntija Akseli Vainionpää on työskennellyt Kiinteistötyönantajissa vuodesta 2017 lähtien. Tälle taipaleelle on mahtunut jo kahdet työehtosopimusneuvottelut ja roimasti kokemusta jäsenyritysten neuvonnan parissa sekä erilaisten haasteiden ratkomisessa.

Työmarkkina-asiantuntijan on hallittava työlainsäädäntöä hyvin laaja-alaisesti. Lisäksi jäsenneuvontatyö edellyttää sitä, että pystyy pitämään monta lankaa käsissään yhtä aikaa. Sähköposteihin ja puheluihin vastatessa yhdestä asiasta on pystyttävä hyppäämään nopeastikin seuraavaan.

– Työ on positiivisella tavalla hektistä, ja työpäivät kuluvat nopeasti, Akseli kertoo.

Työssään Akseli nauttii mahdollisuudesta oppia lähes joka päivä jotain uutta. Hän kehuu myös koko toimistoa ja erityisesti työmarkkinatiimiä, jonka kanssa on helppo ja mukava tehdä töitä, ja jonka toimivuuteen edes etätöihin siirtyminen ei vaikuttanut.

– Pieni ja matala organisaatio tekee työskentelystä kaikin puolin mutkatonta, Akseli toteaa.

Ilon aiheita ja onnistumisen kokemuksia voi kokea myös tilanteissa, joissa vaikeisiin kysymyksiin löydetään oikeat ja toimivat ratkaisut. Tietysti olisi aina parempi, ettei vaikeita tilanteita pääsisi edes syntymään.

– Tilanteen korjaaminen on aina vaikeampaa kuin etukäteen neuvominen. Kannattaa siis olla rohkeasti meihin yhteydessä, jos jokin asia vähänkään mietityttää.

– Sähköposteihin vastataan aina ja voi jättää soittopyynnön, jos olemme juuri sillä hetkellä varattuja, hän neuvoo.

Viime kuukaudet Akseli on tuurannut myös työmarkkinajohtajaa ja osallistunut muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n työelämävaikuttajaryhmän kokouksiin. Ryhmässä käsitellään pääasiassa työelämän isoja linjoja. Tämän lisäksi on olemassa vielä erilaisia lainsäädäntövalmisteluun liittyviä EK:n taustaryhmiä, joissa liiton edustajana on tärkeää olla mukana. Parhaillaan on käynnissä esimerkiksi yhteistoimintalain uudistus.

Tärkeä oman työn tuki on jäsenyritysten edustajista koostuva Kiinteistötyönantajien työmarkkinavaliokunta, joka kokoontuu muutaman kerran vuodessa. Valiokunnassa käsitellään työmarkkinoiden ajankohtaisia asioita, ja se toimii eräänlaisena kentän äänenä, jonka pohjalta liiton toimintaa voidaan ohjata ja kehittää.

Helsingin yliopistossa oikeustiedettä opiskellut Akseli tunnetaan toimistolla erityisesti kiinnostuksestaan laatukahveihin ja juoksemiseen.