Mikä on datan ja digitaalisten palveluiden rooli kaupunkisuunnittelussa, rakentamisessa ja kaupunkielämässä? Miten voimme parantaa urbaania käyttäjäkokemusta? Rakennetun ympäristön edelläkävijät kokoontuvat 24.-25. syyskuuta Helsingin Paasitorniin keskustelemaan muun muassa näistä kysymyksistä.

WDBE on kahden päivän tutkimusmatka rakennetun ympäristön uusimpiin ja parhaimpiin ratkaisuihin. Tapahtumassa otetaan huomioon niin kansalaiset, yritykset, julkinen sektori kuin kestävä kehitys digitalisaation avulla.

Viisi syytä osallistua:

  • Tapaa julkisen ja yksityisen sektorin huippuosaajat Suomesta ja maailmalta: päättäjät, tutkijat, vaikuttajat, lainsäätäjät – WDBE on verkottumispaikka!
  • Keynote-puhujat tulevat eturivin organisaatioista jakamaan kokemuksensa ja näkemyksensä: Google, Amazon, Microsoft… ja paljon muuta!
  • WDBE sisältää tutustumisretkiä: teoria on mukavaa, mutta omakohtainen tutustuminen älykkään kaupungin ratkaisuihin tai merkittävimpiin projekteihin on vielä antoisampaa. Mikään ei voita kokemusta paikan päällä!
  • Oma äänesi: ohjelma sisältää rinnakkaisistuntoja ja työpajoja sekä kymmeniä esityksiä, joita rakennetun ympäristön asiantuntijat ovat ehdottaneet.
  • Vaikuta tulevaisuuteen: WDBE nostaa esiin alan kiperimpiä kysymyksiä, auttaa yleisöä kohtaamaan haasteet ja luo pohjan yhteisille toimenpiteille ja ratkaisuille.

Tutustu ohjelmaan ja varmista paikkasi!

Otteita keynote-puhujista:

Miksi Google on kiinnostunut rakennetusta ympäristöstä?

Eric Baczuk (User Experience Lead, Google / Sidewalk Labs), on ollut perustamassa Alphabetin urbaaneihin innovaatioihin keskittyvää Sidewalk Labsia, joka suunnittelee uutta datalähtöistä kaupunginosaa Torontoon. Ericin työ Googlella liittyy digitaalisten teknologioiden, muotoilun ja käyttäjäkokemuksen rajapintaan. Yhdistämällä kokeilevaa tutkimusta ja yrittäjyyttä, Eric pyrkii inhimillistämään monimutkaiset sosiaaliset, taloudelliset ja biologiset voimat, jotka muokkaavat rakennettua ympäristöämme.

Mikä on yrityksesi digitaalinen kypsyys?

Ulrik Branner on LetsBuild (aiemmin GenieBelt) -yrityksen hallituksen ja johtoryhmän jäsen. Työskenneltyään yli 20 vuotta teknologian parissa muilla toimialoilla, Ulrik päätti siirtyä rakennusalalle vuonna 2014. LetsBuild on rakentamisen teknologiayritys, joka kehittää digitaalista alustaa koko rakentamisen prosessin tiedonhallintaan. Ulrikin vastuulla on myös mittaristo rakennusalan yritysten digitaalisen kypsyyden mittaamiseen. Käy vastaamassa kyselyyn, niin saamme tietää Suomen tilanteen Ulrikin WDBE-puheenvuoron yhteydessä.

Millaista osaamista digimurros tarvitsee?

Randy Deutsch (AIA, LEED AP) on palkittu arkkitehti, kouluttaja, kirjailija ja puhuja. Randy on suunnitellut yli sata suurta ja monimutkaista hanketta, joista hän on saanut myös AIA Young Architect Award Chicago -palkinnon. Hän opettaa Chicagossa Illinoisin yliopistossa ja toimi kolmen viime vuoden ajan apulaisjohtajana jatko-opintoissa arkkitehtuurikoulussa. Randy on vastikään kirjoittanut kirjan ”Superusers: Design Technology Specialists and the Future of Practice”, joka avaa digimurroksen vaatimia uusia osaamistarpeita ja rooleja arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön ammattilaisissa.

WDBE 2019

WDBE 2019 järjestetään Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki
Järjestäjät: KIRAHub/RIL